Manuele Lymf Drainage ad modum Vodder

De Dr. Vodder Schule Walchsee/Oostenrijk biedt in samenwerking met de opleiding Fysiotherapie van de Hanzehogeschool Groningen een 4 weken durende cursus Manuele Lymf Drainage / Combined Decongestive Therapy (MLD/CDT) ad modum Vodder aan.

Complex Decongestive Therapy ad modum Vodder

Tijdens de BASISCURSUS wordt in twee weken de basistechnieken van Manuele Lymf Drainage en de speciale handgrepen aangeleerd. De speciale handgrepen worden bij de behandeling van een breed scala aandoeningen ingezet. Tijdens het theoretische deel krijgt men inzicht in de lymfologie en zullen de eerste aandoeningen besproken worden. De basiscursus wordt afgesloten met een tussentijds examen.

Tijdens de THERAPIECURSUS wordt in twee weken de oedeembehandeling in theorie en praktijk onderwezen, met de nadruk op de behandeling in de context van CDT. De nieuwste wetenschappelijke feiten binnen het gebied van lymfologie zullen besproken worden. Daarnaast leert men zwachtelen en specifieke MLD-technieken. De therapiecursus wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkexamen. Na het slagen voor dit examen worden certificaten uitgereikt.  

Andreas Wittlinger

FT, klinisch directeur van privekliniek voor Lymfoedeem Walchsee/Oostenrijk MLD instructeur sinds 1999.

1

Ausbildungsinfo zum Masseur anfordern


Fordern Sie noch heute die Info zur Masseurausbildung an.
Ein Beruf mit Zukunft!

1

Unser aktueller Fortbildungskatalog


Holen Sie sich die neuesten Infos für Ihre Weiterbildung.
Am besten gleich bestellen bzw. online ansehen!

2


Unsere Dr. Vodder Akademie ist Ö-Cert-(Erwachsenenbildungsorganisation) Qualitätsanbieter!  

Melden Sie sich für den kostenlosen Newsletter an