Zum Hauptinhalt springen

Manuele Lymf Drainage ad modum Vodder

De Dr. Vodder Schule Walchsee/Oostenrijk biedt in samenwerking met de opleiding Fysiotherapie van de Hanzehogeschool Groningen een 4 weken durende cursus Manuele Lymf Drainage / Combined Decongestive Therapy (MLD/CDT) ad modum Vodder aan.

Complex Decongestive Therapy ad modum Vodder

Tijdens de BASISCURSUS wordt in twee weken de basistechnieken van Manuele Lymf Drainage en de speciale handgrepen aangeleerd. De speciale handgrepen worden bij de behandeling van een breed scala aandoeningen ingezet. Tijdens het theoretische deel krijgt men inzicht in de lymfologie en zullen de eerste aandoeningen besproken worden. De basiscursus wordt afgesloten met een tussentijds examen.

Tijdens de THERAPIECURSUS wordt in twee weken de oedeembehandeling in theorie en praktijk onderwezen, met de nadruk op de behandeling in de context van CDT. De nieuwste wetenschappelijke feiten binnen het gebied van lymfologie zullen besproken worden. Daarnaast leert men zwachtelen en specifieke MLD-technieken. De therapiecursus wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkexamen. Na het slagen voor dit examen worden certificaten uitgereikt.  

Extra informatie

Graag een kopie diploma van uw vooropleiding(en) toesturen. Iedere student geeft toestemming proefpersoon te zijn voor een medestudent. De cursus is opgedeeld in een basiscursus en therapiecursus en kan uitsluitend als geheel gevolgd worden. Ter afsluiting wordt er een toets afgenomen. De cursus is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF). Deze cursus is geaccrediteerd voor de deelregisters Algemeen Fysiotherapeut en aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut van het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF voor 160 punten.

Overige informatie: 
Oedeemtherapie Vodder, t.a.v. Joyce Bosman,  p/a 
Knottenplat 43, 9761 BV Eelde 
Tel. 050-230-3681
Email: oedeemtherapievodder@live.nl
www.oedeemtherapievodder.nl